Duszone roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą , pomysł na bardzo smaczny i szybki obiad.
Składniki
- Schab bez kości 5 kotletów
- Pieczarki 250g
- Cebula 1 duża szt
- Ser żółty 2 plastry
- Sól, pieprz do smaku
- Oregano, zioła prowansalskie
-
Olej
roślinny
Przygotowanie
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą aż woda wyparuje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
3. Schab rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą i pieprzem.Nakładamy farsz z pieczarek i cebuli oraz po kawałku sera.
4. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano.
5. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut do odparowania wody. Uważamy aby nie przypalić. Miękkie zrazy wykładamy na półmisek.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz