środa, 31 stycznia 2018

Zrazy ze schabu z pieczarkami



Duszone roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą , pomysł na bardzo smaczny i szybki obiad.

Składniki

  • Schab bez kości 5 kotletów
  • Pieczarki 250g
  • Cebula 1 duża szt
  • Ser żółty 2 plastry
  • Sól, pieprz do smaku
  • Oregano, zioła prowansalskie
  • Olej roślinny

    Przygotowanie

    1. Pieczarki myjemy i drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki z cebulą aż woda wyparuje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
    3. Schab rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą i pieprzem.Nakładamy farsz z pieczarek i cebuli oraz po kawałku sera.



    4. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano.




    5. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut do odparowania wody. Uważamy aby nie przypalić. Miękkie zrazy wykładamy na półmisek.
    Podajemy z ziemniakami i surówką.
    Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...