czwartek, 11 stycznia 2018

Deser bananowo-malinowy z tapioką

 

 Prosty i smaczny deser, zmiksowany banan i maliny lub dowolne owoce jakie akurat mamy z perełkami zdrowej, hypoalergicznej tapioki.

Składniki

  • Banany 2 szt
  • Maliny 10 dag
  • Łyżka tapioki lub nasion chia
  • Łyżeczka kakao

    Przygotowanie

    Banany obrać i zmiksować, do połowy masy dodać kakao, wyłożyć do pucharka jasną masę bananową potem ciemną.

    Maliny zagotować z łyżką tapioki lub nasion chia, owoce ładnie zgęstnieją , przestudzić i przełożyć do pucharka.
    Udekorować malinami.
    Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...