Aby otrzymać wyrazisty smak rosołu, solimy go dopiero na końcu.
Jeżeli zależy nam jednak na mięsie z rosołu, solimy wywar na samym początku gotowania - zachowamy wtedy smak mięsa, ale rosół będzie mniej aromatyczny.
Sól wyciąga wodę z produktów, jeśli więc lubimy gęstą mizerię, solimy wcześniej ogórki czy rzodkiewkę, a po upływie kilkunastu minut odlewamy z nich wodę.
Wg. Kuchni Polskiej, pysznie i zdrowiej.
wtorek, 9 stycznia 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach
Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad na co dzień i od święta. Składniki ...
-
Chałwa to wspaniały smakołyk, najbardziej znana chałwa z sezamu, miodu i bakali. Jest źródłem cennych składników odżywczych.Mimo że je...
-
1 łyżka stołowa (płaska) to około: 10g mąki 15g masła 15g cukru 8g bułki tartej 12g śmietany (18%) 16g - 32% 10g jogurtu 15g olej...
-
Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące. Składniki ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz