Aby otrzymać wyrazisty smak rosołu, solimy go dopiero na końcu.
Jeżeli zależy nam jednak na mięsie z rosołu, solimy wywar na samym początku gotowania - zachowamy wtedy smak mięsa, ale rosół będzie mniej aromatyczny.
Sól wyciąga wodę z produktów, jeśli więc lubimy gęstą mizerię, solimy wcześniej ogórki czy rzodkiewkę, a po upływie kilkunastu minut odlewamy z nich wodę.
Wg. Kuchni Polskiej, pysznie i zdrowiej.
wtorek, 9 stycznia 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach
Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad na co dzień i od święta. Składniki ...
-
Aby otrzymać wyrazisty smak rosołu, solimy go dopiero na końcu. Jeżeli zależy nam jednak na mięsie z rosołu, solimy wywar na samym początk...
-
Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu ...
-
Krokiety robię dość często, na ogół z grzybami kiedy mam jeszcze zgromadzone jesienią zapasy grzybów. Pysznie smakują podane do czerwoneg...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz