wtorek, 9 stycznia 2018

Pasta do kanapek z ciecierzycy ziołowa



Pasta do kanapek z ciecierzycy z dodatkiem świeżych ziół może zastąpić masło i wędlinę czy sery. Ciecierzycę możemy komponować z ulubionymi dodatkami, otrzymamy pyszny i zdrowy dodatek do pieczywa. Potrzebujemy blendera aby zmiksować składniki.
Sposób przygotowania pasty z ciecierzycy:

Składniki

  • Ciecierzyca 200g
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Sezam biały 3 łyżki
  • Oliwa 50g
  • Sok z połowy cytryny
  • Czosnek 1 ząbek
  • Czubryca zielona lub bazylia
  • Sól, pieprz do smaku
  •  
  •  
  •  
  •  Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. .
    Sezam zmiksować z oliwą i posiekanym czosnkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki, zmiksować w blenderze. Do blendera wrzucić cieciorkę i pozostałe składniki, zmiksować w blenderze na gładką masę.

    Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...