Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu znajduje się galaretka z owocami. Sernik o średnicy 25 cm.
Składniki
- Galaretki owocowe w różnych kolorach 4 szt po 75g każda
- Ser biały 3 kostki po 200g
-
Pomarańcza do dekoracji 1 szt
Przygotowanie
2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy.
3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową.
4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy.
5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz