wtorek, 16 stycznia 2018

Pieczarki faszerowane


Pyszne kotleciki z pieczarek do obiadu lub jako przystawka na przyjęcie.

 Składniki:
  • Pieczarki 50 dag
  • Jajka 3 szt
  • Cebula 1 szt duża
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia, sól, pieprz, natka pietruszki                                        Przygotowanie:
    Pieczarki umyć, odciąć ogonki. Dwa jajka ugotować na twardo.
    Ogonki i cebulę posiekać drobno, usmażyć na oleju, dodać posiekane jajka, natkę pietruszki, sól, pieprz.

    Nakładać farsz na kapelusze pieczarek. Panierować w jajku i tartej bułce.
    Smażyć na oleju na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
    Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...