wtorek, 16 stycznia 2018

Śledzie z cebulą i koperkiem



Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem,przyrządzone w ten sposób są po prostu pyszne.

Składniki

  • filety śledziowe 4 szt
  • Cebula 1 szt
  • Koper 1 pęczek
  • Olej rzepakowy

    Przygotowanie


    Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy.
    Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny.
    Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...