Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem,przyrządzone w ten sposób są po prostu pyszne.
Składniki
- filety śledziowe 4 szt
- Cebula 1 szt
- Koper 1 pęczek
-
Olej
rzepakowy
Przygotowanie
Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy.
Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz