Sałatka z ryżu, tuńczyka, kukurydzy, jajka i ogórka. Prosta i szybka w przygotowaniu do tego bardzo smaczna.Można ją przygotować na co dzień jak i dla gości na imprezę.
Składniki
- Ryż 2 woreczki po 100g
- Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
- Kukurydza 1 puszka
- Jajko 3 szt
- Ogórek konserwowy 4 szt
- Cebula 2 szt
- Majonez 1 mały słoiczek
-
Sól,
pieprz do smaku
Przygotowanie
2. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryżu.
3. Cebulę obrać, sparzyć we wrzącej wodzie, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryżu.
4. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do ryżu.
5. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wsypać do ryżu.
6. Tuńczyka odsączyć z sosu, dodać do sałatki rozdrabniając palcami na malutkie kawałki.
7. Dodać majonez, sól, pieprz, wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz