czwartek, 11 stycznia 2018

Szpinak z pomidorkami koktajlowymi


Szpinak z pomidorkami jako dodatek do mięs i ziemniaków, duże właściwości prozdrowotne , bardzo dobre danie wg tego przepisu, wypróbujcie koniecznie.

Składniki

  • Szpinak świeży liscie 500g
  • Masło 10g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól, pieprz
  • Pomidorki koktajlowe 11 szt

    Przygotowanie

  • Czosnek zetrzeć na tarce. Szpinak dusić pod przykryciem w niewielkiej ilości wody, kiedy się skurczy dodać masło i czosnek, sól i pieprz do smaku, gotować aż woda odparuje mieszając co jakiś czas żeby się nie przypalił. Pod koniec gotowania można dodać pomidorki koktajlowe i dusić ok. 3 minuty żeby były ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...