Mniejsze ryby albo porcje większych ryb można piec zawinięte w papier do pieczenia. Wystarczy że przygotujemy dopasowane do rozmiaru ryby kawałki papieru, ułożymy na nich rybę, dodamy nieco tłuszczu i przypraw, czasem też warzyw - a następnie starannie zawiniemy brzegi papilotów.
Mają one stworzyć szczelne zawiniątko, w którym ryba upiecze się we własnym soku.
Wg. Kuchnia Polska, Pysznie i zdrowiej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach
Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad na co dzień i od święta. Składniki ...
-
Chałwa to wspaniały smakołyk, najbardziej znana chałwa z sezamu, miodu i bakali. Jest źródłem cennych składników odżywczych.Mimo że je...
-
1 łyżka stołowa (płaska) to około: 10g mąki 15g masła 15g cukru 8g bułki tartej 12g śmietany (18%) 16g - 32% 10g jogurtu 15g olej...
-
Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące. Składniki ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz