Mniejsze ryby albo porcje większych ryb można piec zawinięte w papier do pieczenia. Wystarczy że przygotujemy dopasowane do rozmiaru ryby kawałki papieru, ułożymy na nich rybę, dodamy nieco tłuszczu i przypraw, czasem też warzyw - a następnie starannie zawiniemy brzegi papilotów.
Mają one stworzyć szczelne zawiniątko, w którym ryba upiecze się we własnym soku.
Wg. Kuchnia Polska, Pysznie i zdrowiej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach
Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad na co dzień i od święta. Składniki ...
-
Aby otrzymać wyrazisty smak rosołu, solimy go dopiero na końcu. Jeżeli zależy nam jednak na mięsie z rosołu, solimy wywar na samym początk...
-
Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu ...
-
Krokiety robię dość często, na ogół z grzybami kiedy mam jeszcze zgromadzone jesienią zapasy grzybów. Pysznie smakują podane do czerwoneg...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz