Pyszne drożdżowe paszteciki z farszem cebulowym, podawane z barszczem lub bulionem.
Składniki:
- Mąka pszenna 2 szklanki
- Mleko 1/2 szklanki, 2 łyżki masła
- Jajko 1 szt
- Drożdże 2 dag
- FARSZ
- Cebula 2 szt duże
-
Łyżka
masła, sól, pieprz
Przygotowanie
Ciasto rozwałkować na cienki placek i pokroić na kwadraty 6x6cm.
Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na maśle, dodać sól i pieprz.
na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę cebuli, można dodać kawałek papryki.Zawinąć ciasto nakładając dwa przeciwległe rogi jeden na drugi.
Cebulaki można posypać tartym żółtym serem i słodką papryką w proszku.
Piec na złoty kolor w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Podawać z barszczem czerwonym lub bulionem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz