Na 5 zrazów w sosie:
1.Schab wieprzowy bez kości 40 dag
2. Boczek wędzony 5 plastrów
3. Ogórek kiszony 5 małych
4. Cebula 1 szt
5. Kiełbasa cienka 10 dag
6. Mąka pszenna 2 łyżki
7. Musztarda stołowa
8. Liść laurowy, ziele angielskie
9. Sól, pieprz do smaku
10. Olej do obsmażenia
Sposób wykonania:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 5 kotletów, następnie rozbijamy na cienkie plastry.
Każdy plaster mięsa oprószamy solą i pieprzem, następnie z jednej strony smarujemy musztardą, kładziemy plaster boczku. Na mięsie i boczku kładziemy małego ogórka lub połowę większego, cebulkę i słupek cienkiej kiełbasy domowej.
Zwijamy roladkę i spinamy wykałaczką, jeśli trzeba wbijamy 2 wykałaczki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy roladki i obsmażamy z każdej strony na rumiano.Podlewany wodą i przekładamy do garnka razem z podlaną wodą. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 40-50
min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz