Skrobia z manioku w formie perełek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe lub mleko roślinne.(kokosowe, sojowe).
Składniki
- Tapioka 1/2 szklanki
- Maliny 1 szklanka
-
Kakao 2
łyżeczki Pół szklanki kuleczek tapioki namoczyć w dwóch szklankach zimnej
wody, najlepiej na noc, gdy gotujemy ją rano. Namoczoną tapiokę przelać
do garnuszka i zagotować ciągle mieszając. Jeśli jest za gęsta dolać
wody. Powinna się ładnie rozkleić. Odlać połowę tapioki i wymieszać z
kakao, po czym przelać do dwóch pucharków.
Do pozostałej tapioki dodać maliny i zagotować. Przelać na kakaową masę gdy lekko stężeje. Udekorować malinami.
Pyszne, smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz