czwartek, 11 stycznia 2018

Tapioka z kakao i malinami


Skrobia z manioku w formie perełek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe lub mleko roślinne.(kokosowe, sojowe).

Składniki

  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Maliny 1 szklanka
  • Kakao 2 łyżeczki Pół szklanki kuleczek tapioki namoczyć w dwóch szklankach zimnej wody, najlepiej na noc, gdy gotujemy ją rano. Namoczoną tapiokę przelać do garnuszka i zagotować ciągle mieszając. Jeśli jest za gęsta dolać wody. Powinna się ładnie rozkleić. Odlać połowę tapioki i wymieszać z kakao, po czym przelać do dwóch pucharków.

     Do pozostałej tapioki dodać maliny i zagotować. Przelać na kakaową masę gdy lekko stężeje. Udekorować malinami.
    Pyszne, smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...