Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące.
Składniki
- Płatki owsiane 100g
- Mleko 1 szklanka
- Miód pszczeli 3 łyżki
- Jabłko 2 szt
- Jajko 1 szt
- Olej roślinny kilka łyżek
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
2. Jabłka myjemy, kroimy w plastry i wykrawamy gniazda nasienne i oprószamy cynamonem.
3.Pozostały miód wkładamy na patelnię, wrzucamy jabłka i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty często mieszając.
4. Do płatków owsianych dodajemy żółtko, białko ubijamy na pianę , łączymy płatki z pianą , delikatnie mieszajmy.
5. Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nakładamy masę na patelnię formując racuchy, smażymy po 1 minucie z każdej strony.
6. Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu na kuchennym ręczniku papierowym. Podajemy racuchy z jabłkami polane miodem, ja podałam posypane bazylią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz