czwartek, 11 stycznia 2018

Tapioka z jablkiem


Perełki tapioki - skrobia z manioku, bardzo smaczna i zdrowa dla osób na diecie, alergików i cukrzyków, serdecznie polecam desery z tapioki.

Składniki

  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Jabłko 1 szt 

    Przygotowanie


    Tapiokę namoczyć w 2 szklankach wody na 2-3 godziny, wtedy szybko się ugotuje.
    Przelać namoczoną tapiokę do rondelka, wkroić półplasterki jabłka, gotować kilka minut mieszając aby się nie przypaliło. Przełożyć do pucharka. Udekorować listkami świeżej mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem w ziołach

Soczyste polędwiczki z czosnkiem, marynowane w ziołach i smażone, pyszny obiad  na co dzień i od święta. Składniki ...